Leivasupp

Leivasupp on selline magustoit, millest pea kõigil on oma lemmikversioon ja tihtilugu kipub see olema selline, millist ema kunagi tegi. Ka mina pole erand. Minu emale ei meeldinud selline leivasupp, kuhu visati sisse kõik leivajäänused jms sodi, talle meeldis värskest peenleivast tehtud, tihtipeale ka koorikutest puhastatud leivasupp. Alati rosinate ja kuivatatud õuntega. Ma ei ole elus saanud nt. rukkileivast tehtud leivasuppi või mahlaga tehtud leivasuppi. Üldiselt ma koolisööklates keeldisin ma sealsest pakutud leivasupist. Ma polnud ise leivasuppi teinud üle mitme aasta aga ühel päeval tuli selle järgi jälle isu.

pool pätsi (peen)leiba, koorik eemaldatud
100-150 gr jumbo (suuri) rosinaid
1-2 tl kaneeli
4-6 spl demerara suhkrut
1-1,5 l vett

Pudista leib potti, lisa vesi. Üle öö pole vaja hoida, kui sul on tegemist pehme leivaga. Pane vaiksele tulele podisema ja lisa pestud rosinad. Keeda madalal tulel, tihti segades. Lisa suhkur ja kaneel. Las supp podiseb niikaua, kuni on peaaegu nagu püree.
Söö jahtunult või kuumalt külma piimaga.

Võiks öelda, et see isegi on nagu pigem leivakreem kui leivasupp. Olen kuulnud, et seda süüakse ka hapukoorega. See pole päris minu tassike teed, sest ilma piimata leivasuppi süüa tundub kuidagi vale.

You may also like...

3 Responses

  1. Evelin says:

    just, teha ilma mahlata ja süüa piimaga. mul on ka vahel just selline isu, et tahaks mõnusat peenleivasuppi (kuigi see vaheldub tumeda ja seemnese isuga). näeb igatahes väga autente välja!;)

  2. margetel says:

    Njahh .. ajasite isu peale lähen tegema seda suppi :) aga minu versioon käib köögikombainist läbi ja paremat püreed annab otsida!!!

  3. Kerli says:

    nüüdsest minu lemmik leivasupp, aitäh :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *