Kookosetarretis

Ostsin üle pika aja GoodFoodi ja kohe jäi sealt silma see retsept. Ja siis korraks piilusin Nami foorumisse, ja hops, oli kooskokkamise teemaks panna cotta/koore/piimatarretised. Tore kokkusattumus, kas pole. Sest esimene kord ma nagu põhimõtteliselt jäin hiljaks, teine kord kui tehti kulebjaakat, oli fotokas liig kaugel. Aga nüüd täpselt õigel ajal.

2 lehte zealtiini
400 ml kookospiima
6 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
300 gr noort rabarberit

Pane zelatiin külma vette ligunema, samal ajal kuumuta potis kookospiim koos 2 spl suhkruga. Kui mullid hakkavad piima äärtele tekkima, keera kuumus maha, lisa zealtiin (viska vesi ära) ja sulata piima sisse. Vala magustoiduklaasidesse ja kui nad on natuke jahtunud, tõsta külmkappi, lase üleöö tarretuda. Tee moos – sulata potis 2 spl vett ja 4 spl suhkrut, lisa lõigutud rabarberid (mina ei koorinud, siis jäi moos ilusat värvi). Lisa vaniljesuhkur ja kuumuta madalal kuumusel ca 10 min. Püüa jätta moos nii, et ei oleks päris pudrune.

Muidu kõik maitses väga hästi, kooksetarretis oli asi, mis proovisin esimest korda. Aga! See tegelikult polnud väga tarretis, pigem nagu puding. Järgmine kord lisan kindlasti rohkem zelatiini, ma arvan, et isegi poole rohkem.
Ja muidugi, aitäh Marikale rabarberite eest!

You may also like...

1 Response

  1. Pille says:

    Väga ilus tarretis! Kuna tänasest kookospiima-rabarbrikreemist jääb kookospiima üle, siis teen ka vist seda GFoodi oma :)
    Aga muide – kooskokkamise teemad jäävad täiesti avatuks, nii et kui endiselt soov pavlovat teha, siis lase aga käia!!
    Ja aitäh osavõtu eest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *