Oa-suitsuliha supp

Vahest õnnestub poest leida suitsuribi, ilmselt leiaks seda koguaeg turult aga sinna ma ei satu peaaegu kunagi. Aga kui poes seda on, siis meie korvi see rändab ja kodus milleksi maitsva koostiseks saab. Näiteks nagu seekord – oasupi. Te võite ju praegu mõelda, et aga see kõlab hoopis sellise supina mida võiks talvel teha. Või sügisel. Teil võib isegi õigus olla aga ausalt öeldes, ma ei hooli. Vahest mulle meeldibki mõningaid asju teha siis, kui pole just see kõige õigem hooaeg. Näiteks on mul päris tõsine plaan suvel piparkooke teha.
Nendest kogustest saab kõvasti suppi, umbes 4-5 portsionit.

3 dl kuivatatud põldube
1 dl kuivatatud punaseid ube
1 dl odrakruupi
1 kg suitsukonti/suitsuribi
3-4 suuremat hapukurki
2-2,5 l puljongit
veidi soola, peterselli

Pane oad ja kruubid üle öö külma vette likku. Loputa järgmisel päeval ning pane koos puljongiga keema, sellisel mõistlikult madalal tulel. Lisa juurde ka ribid (ma lõikusin need natuke väiksemateks tükkideks). Keeda umbes tunni jagu, vahepeal riisu võimalikku vahtu, mis ribidest tulla võib. Lisa siis hakitud hapukurk. Keeda veel, vahepeal maitse põldube, kui need on juba pehmed, siis on supp valmis (ma päris täpselt ei mäleta, kaua ma seda suppi keetsin). Põhiline, et ube katki ei keedaks. Lisa veel soola kui tarvis ja riputa peale petersell.

“Kuule, see näeb välja nagu seasöök. Aga lõhnab ilgelt hästi.” Need olid minu sõnad, sest noh, leem on tegelikult selline hallikavõitu, õnneks petersell annab veidi värvi juurde. Aga kui sellest mööda vaadata, siis on tegemist mõnusa maahõngulise (misiganes see ka ei tähendaks) supiga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *