Röstitud redised

Toored redised Röstitud redised

Redised on ühed mõnusad ampsud, mida ma enamasti söön värskelt salatites või pistan niisama möödaminnes suhu (Möödaminnes külmkapist?! Tunnistage ausalt, te kõik teete seda).
Aga rediseid võib ka röstida! Nägin seda ühest kaunist blogist, millel on üks toredamaid logosid üldse – Spoon Fork Bacon. No kellele ei meeldiks põrssad? Või Johnny Depp? Okei, see viimane avaldus jäägu sinnapaika, püüaks ikka neist redistest rääkida. Rohenäppudest aiaomanikel on eriti tore mullakäärust vastrebitud ja puhtaks uhutud redised kuuma ahju veidikeseks ajaks sättida, et neid siis neid kergelt mõrkjasteravaid roosasid krõmpspalle ampstada. Ideaalselt sobivad nad suviseks grillikõrvaseks või soojaks salatikomponendiks.

800-1000 gr rediseid
0,5-1 tl cayenni pipart
2 spl oliiviõli
1 spl vahtrasiirupit või vedelat mett
2 spl sidrunimahla
meresoola
värsket peterselli

Pese redised ja pane ahjuplaadile. Lisa cayenne pipar, ohtralt jahvatatud meresoola ja õli koos meega. Raputa rediseid veidi, et kõik kattuksid maitseainetega. Rösti pöördõhuga 200°C ahjus 15-20 minutit (220°C ahjus, kui sul puudub pöördõhu funktsioon). Raputa peale värskelt hakitud peterselli.

Redised

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *