Tšillihautis maisikaraskiga

Tšillihautis Tšilli-maisipirukas

Kuigi täna oli täitsa mõnusalt soe ilm, siis igal juhul on ahjuroogade ja hautiste hooaeg alanud. Seega ideaalne variant esimest korda ära proovida ema kingitud malmpott! Ma pean väikese kõrvalpõikena muidugi mainima, et kes on see geenius, kes arvab, et malmpoti kaanele on sobilik paigaldada plastist nupp? Mitte ei mõista.
Originaalretsept pärineb blogist Budget Bytes, muutsin seda veidi. Asendasin “kattes” nisujahu odrajahuga ja piima keefiriga, sest mulle meeldis mõte karaskist hautisel. Ja noh, veiseliha siia sisse sobitada on ju täiesti loogiline lüke.

Hautis:
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 spl marineeritud jalopenoviilakaid
1 spl tomatipastat
1 purk purustatud tomateid
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,25 tl tšillipulbrit
2 tl kuivatatud punet
1 purk musti ube
1 purk punaseid ube
3-4 spl riivitud juustu
1 tl soola

Maisikarask:
2,5 dl maisijahu
2,5 dl odrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl söögisoodat
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
1 muna
2,5 dl keefirit

Tšillihautiseks haki sibul, küüslauk ja jalopenoviilud, hauta paar minutit ahjukindlal pannil või malmpotis. Lisa maitseained ja hakkliha. Prae kuni hakkliha on kaotanud roosa värvi, lisa tomatipasta ja purustatud tomatid. Lase hautisel vaikselt podiseda kuni valmistad ette karaskit. Keera sisse ahi, lase soojeneda 200°C-ni. Karaski jaoks sega kuivained, klopi sisse muna ja keefir.
Silu pannilabidaga hautise pind ühtlaseks, raputa peale riivitud juust. Kõige peale laota ühtlaselt karask ja küpseta ahjus 25 minutit. Serveeri törtsu hapukoorega.

Tšillihautis

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *