Ploomi-pirnikook

Ploomikook

Et sellele suveunne jäänud blogile elu jälle sisse puhuda, tuleb talle kerge restart teha.
Ja kui nüüd täiesti aus olla, siis elus on viimasel ajal olnud muudatusi, mis pole võimaldanud mugavas igapäevarutiinis mõnuleda ja inspireerivate retseptide teostamist, pildistamist ja jagamist. Aga kõik sättub nüüd vaikselt paika jälle ja ehk tekib ka aega siia natuke pühendada. Sooviks küll. Väike puhkus ka armsast hobist on teinekord kasutoov, korrastab mõtteid, soove ja võimalusi.
Ühel õhtul tegin naabrite poolt jagatud ploomidest ja pirnidest ühe kiire koogi või piruka, kuidas keegi soovib. Mulle väga meeldivad sellised vabas vormis muretaignase põhjaga  ja lihtsa, mitte liiga keerulise täidisega pirukad. Lappasin Pinteresti läbi ja komistasin otse retseptile, milles võlus mind üks koostisosa, nimelt kohv. Mõeldud-tehtud, kiirelt taigen külma… Kahjuks olen kaotanud lingi originaalretseptile, tegemist oli välismaise blogiga. Loodetavasti annate andeks!

50 gr külma võid
1 spl külma vett
1 spl valgeveini äädikat
0,25 tl soola
1 spl demerara suhkrut
1 dl nisujahu
2 dl odrajahu

Täidis:
3 väiksemat pirni
~300 gr ploome
3 spl fariinisuhkrut või  muscovadot
0,5 tl vaniljeekstrakti
3 tl lahustuva kohvi pulbrit

Pintseldamiseks veidi piima.

Valmista taigen: sega kokku kuivained ja omavahel vesi ja äädikas. Riivi külm või kaussi, lisa jahud ja mudi kiirelt näppude vahel ühtlaseks puruks. Lisa vee ja äädika segu ning vormi kõik ühtlaseks palliks. Aseta külmkappi tahenema.
Lõigu pirnid ja ploomid parajateks tükkideks, lisa ülejäänud täidise ained ja sega. Võta külmkapist jahtunud taigen, rulli enam-vähem ümaraks ja tõsta rulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vala täidis taigna keskele, vajuta veidi madalamaks ja vormi ääred ümber puuviljade. Pintselda taignaääred piimaga ja aseta 200°C ahju 30-40. minutiks küpsema.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *