Kitsejuustuburger

Kitsejuust Burks

Kui kass on ära siis hiired… teevad kodus burgereid. Sest vahest juhtub ikka, et pikapoisi teoks varutud hakkliha saab hoopis mahlaseks burgeripihviks.
Sobib valmistada nii õues grillil kui ka sisetingimustes grillpannil, maitsev saab mõlemat moodi.

250 gr veisehakkliha
400 gr hakitud kalkuni kintsuliha
1 tl kuivatatud tüümiani
100 gr kitsejuustu
meresoola, musta pipart

Pane kaussi hakklihad ja tüümian. Sega mass kätega enam-vähem ühtlaseks aga ära liha üle töötle. Viiluta kitsejuust parajateks tükkideks. Jaga lihamass neljaks ja seejärel veel kaheks. Aseta iga pooliku lihamassi sisse kitsejuustutükk ja vajuta ülejäänud liha peale nii, et juust jääks keskele. Tee nii kõigi burgeritega.
Kuumuta grill või grillpann. Enne, kui burgerid pannile paned, jahvata ühele küljele ohtralt soola ja pipart, pane maitsestatud pool pannile ja küpseta umnes 5-8 minutit, sõltuvalt kuumuse tugevusest. Enne, kui pöörad pihvi ümber, jahvata maitsestamata küljele taaskord ohtralt soola ja pipart ning seejärel küpseta teiselt poolt, kuni pihv on peaaegu valmis. Aseta burgerile tükk kitsejuustu ja lase sel sulada umbes minut või kaks.
Serveeri burgerisaia või rukkipala vahelt, minule meeldib lihtsalt salatiga ehk moodsalt öeldes naked burger. Eriti hästi sobib kitsejuustule sõbraks keedupeet, mis kiirelt kuumutatud pannil koos palsamiäädikaga.

Paljas burger

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *