Vasikas küüslauguga

Liharetke saakidest esimene ohver. Ükspäev sattusime täitsa juhulikult Rocca al Mare Rimisse, kus avastasime, et sealne lihavalik on lausa uskumatult hea. Krabasime sealt kaasa esialgu vasikaliha, mis siin pildil ja lambaliha, mis hetkel ka juba ahjus.
Sattusime sellepärast, et peale palavat päeva oli kange isu ujuma minna aga samas polnud ka väga aega, et linnast välja sõita. Läksime siis Kakumäele, lootuses, et hilja ka juba, et ehk pole väga palju rahvast. Rohkem eksida põhimõtteliselt ei olegi võimalik. Selles imepisikeses rannas oli hirmus palju inimesi, igal sammul lapsed ja rasedad. Ja vesi oli suht jääkülm. Täielik läbikukkumine ühesõnaga. Käisin kiirelt sõbrannaga vees ära ja tulime tulema. Rimist oli kiirelt odavat telki vaja ja nii lihaleti juurde sattusingi. Valik oli seal suurim, mis ma Tallinna poodides üldse näinud olen ja hinnad samuti suhteliselt soodsad. Mõnus.
Nagu mainitud, tegin esimesena ära vasikaliha. Ma ei mäleta küll, et ma varem oleksin vasikaliha üldse söönudki. Liha ise oli roosa, väga õrn ja pehme. Tegin ta ahjus, maitsestades suhteliselt väheste asjadega – soola, pipra, oliiviõli ja küüslauguga. Mingit hautist või pannitoitu ma sellest lihast ei tahtnud teha, tundus kuidagi hea maitse raiskamisena. Ja ahjus on ka väga lihtne valmistada, mõlemalt poolt soola-pipraga kokku, värskelt pressitud küüslauku ja oliiviõli peale ja ahju. Seekord oli umbes selline 600-700 grammine kondiga tükk, 200 kraadises ahjus oli umbes 35 minutit. Ja mis fantast maitse. Nagu öeldud – õrn, pehme ja oi kui mahlane. Kõrvale salat melonist, jääsalatist, kirsstomatitest ja punasest sibulast. Mõnusus.

—————-
Now playing: Four Tet – Blue States / Metro sound (Four Tet remix)
via FoxyTunes

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *