Kanarulaad
Esialgselt pidi see olema pikk poiss, siis sai sellest hoopis kanarulaad. Kuumalt sobib hästi jogurti- või hapukoorekastmega, külmalt võileivale. Inspiratsioon Toidutarest.
1 pakk peekonit (kasutasin HK Amerikan pekoni’t)
600 gr kanahakkliha
1 spl riivsaia
1 spl hapukoort
1 tl kuivatatud punet
1 tl soola
1 porgand
3-4 spl külmutatud rohelisi herneid
1 sibul
mõned lillkapsa- või spargelkapsa õisikud
Sega omavahel hakkiliha, riivsai, peeneks hakitud sibul, hapukoor, pune ja sool. Hauta pannil kergelt hakitud sibul ja peeneks viilutatud porgand. Lao küpsetuspaberile või fooliumile peekonist ristkülikukujuline alus nii, et peekoniribad üksteist natuke katavad. Jaota hakklihasegu peekoni”tekile” õrnalt laiali. Laota hakkliha keskele ühe reana täidis: pporgandi- ja sibulasegu, herned ja kapsaõisikud (umbes nagu sushitäidis). Keera hakkliha ettevaatlikult rulli, tõsta vormi ja küpseta 45 min 200°C ahjus.
1 Response
[…] kooskokkamise teema, milleks on erinevad terriinid ja küpsetatud ahjupasteedid. Retsepti leidsin Adonay […]