Maapähklivõiga kana

… mille juurde riisinuudlid seesamikastmes. Noh, sai küll pikk pealkiri.
See retsept on inimesele, kes armastab maapähkleid või maapähklivõid. Ma ise väga suur austaja pole, kuigi ei saa salata, et roog tuli hea. Aga Pezile väga-väga maitseb maapähklivõi. Ja ma tahtsin talle tänutäheks sellest midagi head kokku keerata kuna ta mulle üllatuslikult üheks õhtuks valmistas ahjukala. Jah, kala, lõhet. Päris ise. Ja päris esimest korda. Ma olin väga liigutatud, tõesti. Kui te oleksite tema kala-seisukohaga rohkem tuttav, saaksite minust võib-olla paremini aru. Vabandust, ma ei saanud seda mainimata jätta. Loomulikult kukkus see väga hästi välja, nimelt oli see lõhe pandud laimi-tšillikastmesse (jah, me armastame tšillit). Ma juba muigasin, et varsti ei peagi ma enam süüa tegema, et tal varsti rohkem oskust, mille peale ma muidugi sain vastuseks klassikalise õrrituse “mehed ongi ju paremad kokad”.
Aga üldiselt ma arvan, et söögitegemise juurest on mind suht võimatu eemale saada sel lihtsalt põhjusel, et mulle meeldib süüa teha. Ja kõige parem selle juures on see, kui sööjad headuse minestusse langevad. Või siis kaotavad mõneks minutiks rääkimisoskuse. Või siis suudavad välja hääldada vaid paar täishäälikut, samal ajal kui nad kahvliga uut portsu suhu ajavad. Sellepärast mulle meeldibki süüa teha.

350-400 gr kana kintsuliha
väike purk kookospiima
2 spl maapähklivõid
1 tl seesamiõli
veidi oliiviõli, soola
1 munavalge
1 spl maisitärklist
1-2 dl vett
rohelist sibulat

peeneid riisinuudleid (Nagu ingli juuksed näevad välja, või haldja. Nüüd te muidugi mõtlete, et kust ma tean millised haldja juuksed välja näevad. Vot, ei ütle.)

Nuudlite kastmeks:
1 spl sojakastet
1 pressitud küüslauguküüs
näpuotsaga tšillihelbeid
1 tl mett
veidi riivitud ingverit
1 spl seesamiseemneid
1 tl seesamiõli

Vispelda kokku munavalge ja tärklis ja veidi soolda, viska kanatükid sisse ja sega. Kuumuta pann, prae kana seesamiõli ja oliiviõli segus kuldpruuniks. Lisa kookospiim ja maapähklivõi, sega. Kui kaste on liiga paks, lisa sorts vett ja kuumuta veel veidi. Sega kokku nuudlitele mõeldud kaste. Vala nuudlitele peale keev vesi, lisa natuke oliivõli. Lase seista paar minutit, kuna ja loputa külma veega. Aja pann kuumaks, viska nuudlid ja kaste pannile, kuumuta max 1-2 minutit ja jaga taldrikutele. Nüüd sega kastmele juurde roheline sibul ja serveeri, soovi korral riputa seesamiseemnetega üle.

Üsna aasiapärane ja kindlasti ääretult pähkline. Vabalt võib pähklivõi kogust vähendada poole võrra, kui liig tugevat maitset ei soovi. Aga need nuudlid olid küll head. Keeta neid ma kindlasti ei soovitaks, lähevad ilmselt pudruks. Aga praegu jäid täitsa nuudliteks. Ma olin ise algul skeptiline (nad on ju nii peenikesed!) aga õnneks üllatusin meeldivalt.

You may also like...

2 Responses

  1. Pille says:

    Ma ei ole ka suurem maapähklivõifänn, kuigi küpsiseid aeg-ajalt võin teha..
    Aga see meeste-naiste värk köögis? Mu meespool väidab, et ma olen ta köögist välja põksinud. Mis loomulikult on täiesti vale jutt. Pühapäevahommikuseid pannkooke võib ta iga kell teha :)

  2. Evelin says:

    Mina ilmselt oleksin seda taldrikutäit süües küll võimeline vaid mõneks häälikuks:)
    Maapähklivõiga saab minu puhul alati löögile. Satay kaste on puha jumalik toit igale poole kõrvale!;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *