Kana basiiliku-sibulamajoneesiga

Majonees! Ja kastmena, kuidas on võimalik, võigas! Ei tasu ära ehmatada, ausõna. Tegelikult ei ole võigas, sest majonees sätitakse siin retseptis nii parasjagu ära, et ei ole lihtsalt majonees.
Retsept on maikuu Olivest, jäi ühe väikese nupuna mulle silma.

2 kanafileed
3 spl majoneesi (kasutasin Hellmansi)
1/2 punast sibulat
1-1,5 spl valge veini äädikat
suur peotäis värsket basiilikut
serveerimiseks rohelist salatit ja krõbedat saia
riivitud parmesani
soola, musta pipart, oliiviõli

Lõigu punane sibul, vala peale veiniäädikas ja lase marineeruda teiste toimetuste ajal. Kuumuta pann, vala sinna veidi oliiviõli. Maitsesta kana, prae kuumal pannil mõlemalt poolt minuti ja pane kanafileed 200℃-sse ahju 10ks minutiks küpsema. Kui kana valmis, lükka ahju saiaviilud, mis on pealt pintseldatud oliiviõliga ja peale on raputatud parmesani. Küpseta, kuni parmesan hakkab sulamise märke ilmutama. Säti kanafileed taldrikule rohelise salati kõrvale. Nüüd sega majonees ja tükeldatud basiilik sibulatele juurde ja jaota kaste kanafilee peale. Kõrvale hammusta sooja saia.

Marineerunud sibul oli kaotanud just parasjagu oma krõmpsu ja muutis kastme eriti mõnusaks. Majonees ei tundunud üldse üleliia vänge. Ülejääki kasutasin muide, hommikuvõileibade vahel, sobis ka sinna väga hästi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *