Seotud kana röstitud peediga

Kuigi pilti vaadates võiks oodata, et hakkaksin rääkima kanast, siis tahan hoopis öelda: ma olen hakanud armastama peeti. Eriti just ahjus röstitud peeti, balsamico-äädika ja oliiviõliga. Sel aastal saime maalt eriti toredaid peete, kujult umbes nagu porgandid aga veidi lühemad ja töntsakamad. Ja see siiruviiruline lilla värvus, mis nende sees peidus oli, tegi mu tuju ka alati heaks, kui neid koorisin ja tükeldasin.
Kana on juba ütlematagi maitsev ja seekord sobitasin ta kokku veidikese toorjuustu ja peekoniga.
Sellest kogusest saab tubli 4 portsu.

umbes 400 gr puhastatud toorest peeti
4 punast sibulat
5-6 spl balsamico-äädikat
7-9 spl oliiviõli
12 nahata-kondita kintsutükke
150 gr ürtidega toorjuustu / maitsestamata toorjuustu ja ürte
suitsupeekonit, võimalikult pekivabat
soola

Koori ja tükelda peet väiksemateks tükkideks, puhasta sibulad ja tükelda neljaks. Sega ahjuvormis läbi õli, soola ja äädikaga. Küpseta umbes 200℃ ahjus 40 min. Vahepeal valmista ette kana: lõika ära liigset rasvaääred, maitsesta tükid seest soolaga. Aseta iga tüki keskele 1 tl toorjuustu, keera rulli ja seo peekoniribaga. Puutiku või muu vahendiga ära kinnitama hakka. Võtad peedid ahjust, lao kanatükid peetide peale ja küpseta ahjus veel umbes 30 minutit.

Et toorjuust küpsedes veidi peetide ja sibulate peale tilgub, ongi just hea. Tekitab natuke kreemisust juurde. Kuna peetide valmistamine võtab veidi aega siis võib need vabalt ka ette teha, külmas hoida ja siis parajal hetkel koos kanaga ahju panna.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *