Ribid

Pole varen ribisid teinudki. Ei ole neist ka kunagi midagi erilist arvanud. Aga härra soovile tuleb ju vastu tulla ning õnneks ei pidanud väga pettumagi. Pilt sai seekord küll suhteliselt kehvake, söök näeb siin välja nagu endise Tallinna poe ruumides asuva söögikoha pildimenüüst. Oh well. Aga gaasiahjus on väga hea minumeelest igasuguseid liharoogasid teha, olenemata keda parajasti just. Liha jääb pehme ja mahlane, ei kuiva ära ja ilus vaadata ka. Sel gaasiahjul on siin veel grill-mode ka, minu õnneks. Isegi varras on aga seda ma pole veel proovinud. Aga selle ribi jaoks tegin magusa, veidi piprase marinaadi. Kui liha üleöö marinaadis hoida, siis jääks ilmselt veel mõnusam, meil nii palju ettenägelikkust-kannatust polnud. Aga 800gr searibi marinaadi jaoks võtsin

1dl mangokastet (ma olen seda peaaegu igas suuremas poes müügil näinud, kui keegi mõtleb, millest ma räägin. Thai Choice firma oma. Ilmselt saaks edukalt seda ka ise teha, püreestades konserveeritud mangot ja lisades suhkrut ja chillipipart)
1 tl cayennipipart
1 suur küüslauguküüs
2 tl soola, musta pipart
oliiviõli
Torgi ribisse väiksemad augud, pintselda 3/4 marinaadiga üle. Jäta seisma vähemalt üheks tunniks. Küpseta 225 kraadises ahjus 45 min, fooliumiga kaetud, võta ahjust välja, eemalda foolium ja raputa peale demerara suhkrut ja pane 5-10 minutiks uuesti ahju. Võimaluse korral grilli peale, et suhkur ilusti karamellistuks.

Selle küpsetamisajaga oli liha kontide küljest täiesti lahti, nii et rohkem küll mõtet pole. Ja kõrvale soovitaks süüa värket salatit, igasugune muu lisand oleks kindlasti liiast.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *