Porrupirukas peekoniga

Porrupirukas

Ma arvan, et reedeti on hea plaan küpsetada üks mõnus tummine pirukas. Ikka peekoniga! Kuigi tegelikult on porrut selle hulga rohkem kui peekonit. Porru teatavasti on üks väga kasulik köögivili. Kui kellelgi on meelest läinud, misasjad need köögiviljad on ja mida kasulikku nende regulaarne söömine sulle annab, siis loe lähemalt TAI veebilehelt.
Pirukapõhja muudab mõnusalt muredaks tatrajahu, tuleb mainida, et isegi kallile kaasale oli tatrajahu pähkline maitse siinkohal meeltmööda. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka külmalt, nii hommikusöögiks kui ka õhtuks!

120 g võid
1 dl tatrajahu
2 dl nisujahu
0,5 tl soola
3 spl külma vett
2 keskmist porrut
150 g toorsuitsu peekonit
3 muna
1 dl 20% hapukoort
1 tl Põltsamaa sinepit
0,5 tl soola

Taigna valmistamiseks haki külm või lisa omavahel segatud jahud ja sool, lisa vesi ja mätsi taignaks. Aseta külmkappi tahenema.
Lõigu porru viiludeks, tükidela peekon. Prae peekonit ja porrut kuumal pannil 5 minutit. Klopi lahti munad, lisa hapukoor ja sinep, maitsesta soolaga.
Vooderda 24cm läbimõõduga vorm taignaga, torgi kahvliga põhja augud ja eelküpseta 200°C kraadises ahjus 10 minutit. Võta ahjust, lisa porru ja peekon, vala üle munaseguga ja küpseta veel 20 minutit. Serveeri kõrvale värsket salatit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *