Rohelise herne tamp

Hernetamp

See hernetamp on oma värvi poolest just kevadesse ideaalselt sobiv, kuigi värsket toorainet tuleb veel paar kuud oodata. Õnneks on sügavkülma lettides aastaringseid värskeid herneid saada, mis oma toitainete sisalduselt sugugi mitte kehvemad pole kui otse peenralt nopitud rohelised terad. Julgen ka öelda, et mitte ka maitseomadustelt. Hernetamp sobib hästi mõne liharoa kõrvaseks või wrapitäiteks, samuti ka näiteks omleti vahele pistmiseks. Ja miks mitte dipikastmeks.
Retsept valmis koostöös TAIga, kelle seekordne kampaania “Söö rohkem köögivilju” on tänuväärne ettevõtmine, näitamaks kõigile kui lihtne on iga päev vähemalt 300gr köögivilju süüa. Kui mulle pakuti selles kampaanias osalemist, siis olin hea meelega nõus, sest see on sõnum, millele hea meelega oma nime alla kirjutan. Köögiviljad on meie köögis suure au sees, ka meie koer Mia armastab väga värske porgandiga maiustada.
Aga kuidas siis rohkem köögivilju igapäevaselt süüa? Kui lähed poodi, siis vaata, millised köögiviljad poes just parasjagu head välja näevad ja osta just need. Kui sul ei ole kohe mõnda head mõtet, mida neist valmistada, siis hiljem kindlasti leiad, sest internet on retsepte täis! Näiteks Nami-Nami retseptikogus saab otsida retsepte toiduaine sisalduse järgi, samamoodi ka Toidutares. Ja see mõni minut, mis nende puhastamiseks kulub, selle leiab igaüks oma õhtusest ajast. Tee kasvõi mitme päeva jagu ette, külmkapi pandud kilekotis või plastkarbis köögiviljad säilivad värsked mitu päeva. Ja alati on võimalik haarata sügavkülma letist kotiga erinevaid köögiviljasegusid, mis ei nõua mingit ettevalmistust.

400 gr värskeid herneid (või sügavkülmutatud)
150 gr 5% kodujuustu
1 tl sidrunimahla
0,5 tl soola

Keeda herneid paar minutit soolases vees, kurna. Suru pudrunuiaga enamik hernestest puruks, lisa kodujuust ja sidrunimahl, klopi ühtlaseks. Või kui sul on köögikombain, pane kõik koostisosad masinasse ja töötle ühtlaseks. Maitse ja lisa veidi soola.

Hernetamp

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *