Rabarberitšatni

Ahoi! Kuidas läheb? Mul läheb üsna kiirelt. Nädalavahetused on olnud viimasel ajal väga bookitud, vaja minna sinna ja tänna ja veeta aega toredate inimestega. Ilmselt on nii väga paljudel inimestel praegu.
Rabarberist tšatnit ehk chuneyd olen juba ammu tahtnud teha, lausa mitu aastat. Ma isegi ei tea, miks ma selle tegemisega niivõrd kaua aega venitasin aga vist sellepärast, et mõte seda teha tuli alati rabarberihooaja lõpus. Kui ma täna hommikul nuputasin nädala poenimekirja, siis tuli mul meelde, et mul on veel mõned rabarberivarred külmkapis olemas ja neist saaks seekord siis lõpuks selle tšatni ära teha ja ära proovida.
Retsepti panin kokku mitmest erinevast, mis Nami-Namis leidub. 

400 gr rabarberit
1 sibul
3 spl fariinsuhkrut
2 spl siidriäädikat
2 dl rosinaid
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kuivatatud tšillihelbeid
1 spl suhkrustatud ingverit, hakituna
1 tl soola

Tükelda rabarber ja sibul peenelt, pane kõikide koostisosadega potti ja hauta madalal kuumusel umbes tund aega. Vala purki ja säilita külmkapis.

Sobis ideaalselt kõrvale tehtud vasikakarbonaadiga, mille sain Tüdrukute lihapoest ja noorte porgandite ja türgi ubadega, mis ma sain Keskturult. Mõnus vürtsikas-magus lisand lihale, väga hea just praegu käimasoleval grillihooajal.

You may also like...

1 Response

  1. Andres says:

    Tänan info eest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *