Aeglane ahjuliha

Kuigi praegu peaks rõõmutsema saabuvate kevadandide üle, jagan ma teiega hoopis ühte talvisemat rooga. Tegin seda tegelikult juba mitu kuud tagasi, taasavastasin selle pildi alles hiljuti. Ja kuna olen suur “aeglase liha” fänn, siis olen nõus seda väga hea meelega tegema igal aastaajal, olenemata õues valitsevatest soojuskraadidest.
Retsepti leidsin siit, ja kuigi ma otsest koostisosades midagi ei muutnud, hautasin ma liha kaks korda kauem ehk kokku 5 tundi. Võtsin selle kohe väga tõsiselt ette, sest tegelikult täiesti aus olles polnud ma ise veel suutnud teha piisavalt pehmet lihahautist, millega oleksin ise rahule jäänud. Aga seekord õnnestus see igaljuhul 100% ja me olime mõlemad sellest lihast vaimustatud.

2 spl oliiviõli
800-1000gr veiseliha, suurte tükkidena
4 tl punast veiniäädikat
3 hakitud sibulat
3 küüslauguküünt
½ tl paprikapulbrit
100ml punast veini
400g purk purustatud tomateid
1 tl tomatipüreed
2 loorberilehte
soola

Soojenda ahi 140°C. Kuumuta pann ja pruunista lihatükid oliiviõlis. Eemalda need pannilt ja alanda panni kuumust tugevalt, lisa veiniäädikas, lase sel veidi maha keeda. Lisa veel veidi õli ja prae madalal kuumusel sibul läbipaistvaks. Lisa hakitud küüslauk ja paprikapulber, prae paar minutit ja lisa siis punane vein, purustatud tomatid, tomatipüree ja loorberilehed, maitsesta soolaga.
Aseta lihatükid ahjuvormi, millel on kaas ning vala tomatikaste lihale peale. Kui valmistad roa eelmisel päeval siis küpseta liha esialgu 3 tundi kaane all, lase ahjus jahtuda ning järgmisel päeval küpseta veel 2 tundi. Samas võib järjest 5 tundi ka lihal ahjus küpseda kasta. Serveeri soovitud lisandiga, meile meeldis roheliste ubadega.

See on tõeliselt suussulav ja kahvli all laialivalguv liha. Sobib ideaalselt järgmisel päeval leivale külmalt, praemunade juurde soojendada või kuhu iganes. Aeganõudev aga täiesti seda ettevõtmist väärt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *