Röstitud fenkol

Taaskord ei ole tegemist teab mis retseptiga ja läheb sinna “eriti lihtne ja väga maitsev” kategooriasse. Nimelt valmistasin huvi pärast fenkolit röstituna ühte salatisse ja see oli tõeliselt maitsev! Mulle tundub, et see võiks igale poole osana lisandist sobida, nii loomalihale, kalale kui kanale. Kujutan ette, kui hea see võib veel bulguriga segatult olla.

1 suurem fenkol
soola
oliiviõli
sidrunimahla
soola

Viiluta fenkol, aseta ahjuplaadile ja piserda üle sidrunimahla, oliiviõli ja soolaga. Küpseta 200°C pöördõhuga ahjus umbes 12-15 minutit.

You may also like...

4 Responses

  1. uudistaja says:

    Sattusin esimest korda seda blogi lugema ja väga tore. Eriti meeldib sellepärast, et p6hir6hk on ikka soolasel toidul! Homme tegelen fenkoliga.

  2. Kärt says:

    Tore kuulda kui meeldib. Ja fenkol on kindlasti väärt proovimist :)

  3. Kristiina says:

    Tere!
    Ka mina sattusin siia tänu juhendatud viidetele (Delfist) ja olen ka hetkel suures lugemistuhinas.
    Ma olen seda fenkolijuurikat poes palju-palju vaadanud, aga ostnud mitte. Saan aru, et suht võimartu palve, aga äkki saaks selle maitset kuidagi kirjeldada? Kas tal on ligilähedaseltki tillimaitsega tegemist?
    Teine “uudis” mulle on bataat, mida pole eluseeski proovinud, aga mõte on.
    Igatahes tore, et siia sattusin – jään kindlasti lugejaks.
    Häid saabuvaid pühi ja palju huvitavaid hetki köögis!

  4. Kärt says:

    Tere Kristiina,

    aitäh heade sõnade eest! Mul on hea meel, kui lugemist kauemaks jätkub :)
    Aga fenkolil ei ole tillimaitsega mingit pistmist, pigem meenutab see rohkem aniisi (toorelt eriti), küpsetades on tal sellise natuke magusamapoolne maitse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *