Grillitud kalmaarirullid

Rullis kalmaarid

Tuuliste ilmadega ja talvel tuleb ka siin meile appi grillpann, kuigi olen kindel, et päris grillil valmistatud kalmaar on kordades parem. Aga nii oli ka väga hea. Trikk on selles, et pann peab olema väga kuum ja küpsetada ei tohi liiga kaua. Ehk siis siuh ja säuh, ja kiire õhtusöök ongi laual. Reedel puhul klaasike valget (või kaks) juurde ja mida sa muud oskad tahta.
Kalmaar pole just väga levinud tooraine, aga aeg-ajalt võib seda suurematest kauplustest leida. Igal juhul soovitan proovida kui kätte satub.

3-4 kalmaarituubi sööja kohta
soola
pipart
sidrunimahla
õli

Lõika kalmaatituubid lahti ja kuivata köögipaberiga hoolikalt mõlemalt poolelt. Lõika terava noaga kalmaari siseküljele rombikujuline muster ehk siis ristlõiked aga ära täielikult läbi lõika. Aja grillpann kuumaks ja raputa kalmaari mõlemale küljele soola-pipart ning õli vahetult enne pannile panemist. Prae mõlemalt küljelt 1-2 minutit, ära ehmata, kui kalmaar rulli kisub. Valmis kalmaaridele pigista peale sidrunimahla, kõrvale sobib hästi näiteks tšilliga tomatisalat.

Kalmaarid

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *