Lambaburger viigimarja-sibulamoosiga

 

Mulle tundub, et see mahlane ja tummine lambalihast burger sobib sügist alustama väga hästi. Arvestades täiesti mõistlikku ilma, ei vaataks keegi imelikult, kui veel grill aianurgas käima lükata ja paar mahlakat burgerit seal valmis visata. Loomulikult saab seda burgerit teha ka toas, pliidil ja panni peal, tõtt tunnistades me nii tegimegi.
Sügis on minumeelest igati lambaliha hooaeg, lihale iseloomulik maitse sobib vähe jahedamatesse ilmadesse hästi. Kui tavaliselt on meil burgerifänn nr. 1 PeZ siis seekord võtan kogu au endale sest kui nägin seda retsepti ühes ingliskeelses blogis, tahtsin ma seda kohe süüa.
Seekord ei kasutanud ma tavalist poe burgerikuklit ega ei hakanud seda ka ise küpsetama, vaid ostsin oliivide ja päikesekuivatatud tomatitega ciabatta Kalamaja Pagarikojast. See on koht, kust saab parimaid pirukaid, saiakesi ja küpsiseid, leiba ja igasuguseid muid hõrgutavaid küpsetisi.

Viigimarja-sibulamoos:
veidi õli
6 kuivatatud viigimarja
2 punast sibulat
3 spl palsamiäädikat
4-5 spl vett
soola-musta pipart

Burger:
300 gr lamba hakkliha
1 tl kuivatatud punet
2 küüslauguküünt
peotäis hakitud peterselli
soola-musta pipart
röstitud ciabattaviile
paar viilu suitsujuustu

Moosi jaoks haki sibulad ja viigimarjad, kuumuta väikseses potis koos õliga paar minutit. Lisa palsamiäädikas ja vesi, lase keema tõusta ja seejärel keera kuumus väga madalaks. Lisa sool-pipar ja lase moosil madalal kuumusel kaane all keeda vähemalt 15 minutit, kuni sibul on klaasjas ja moos pehme ja kreemine. Vajadusel võid vahepeal lisada vett.
Burgeri jaoks sega kokku hakkliha maitseainetega ja riivitud küüslauguga ning lase külmkapis veidi tõmmata. Vormi 2 korralikku pätsi ja grilli/prae neid umbes 10-15 minutit, pätse aeg-ajalt ümber pöörates. Kui lihapätsid on peaaegu valmis, pane mõlemale peale korralik tükk suitsujuustu ja aseta pannile/grillile kaas, et juust ära sulaks.
Pane burger kokku, lisades juustule korralik lusikatäis moosi. Kõrvale läheb hästi Newcastle õlu koos kreeka stiilis salatiga.

 

You may also like...

2 Responses

  1. vernanda says:

    einomuidugi, nüüd ma saan aru küll, millega Sa hõivatud olid;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *