Strooganovipasta

Üks kiire argiõhtune roog, kus kasutasin maitsele vungi andmiseks karulaugupastat. Kui kevadhooaeg läbi, asendaksin selle peterselli ja küüslauguga. Soovitan kindlasti kasutada laagerdunud lihaveise liha!
Inspiratsioon Toidutarest.

250 gr lihaveise strooganovi (kasutasin Saaremaa toodangut)
200 gr pruune šampinjone
1/2 mugulsibulat
1 spl jahu
2 dl köögiviljapuljongit
1 tl sinepit
2 spl hapukoort
1 spl karulaugupestot
praadimiseks õli
soola
300 gr pastat ehk 3 inimese ports

Aja pann kuumaks, lisa õli ja pruunista veiseliha kiirelt pannil. Tõsta kõrvale, alanda kuumust ja prae läbi hakitud sibul ja viilutatud šampinjonid. Riputa peale jahu, sega ja lisa puljong. Lase paar minuntit keeda, maitsesta soola ja sinepiga. Kui kaste on paraja paksusega, lisa eelnevalt praetud veiseliha ja kuumuta paar minutit. Sega sisse hapukoor ja karulaugupesto, eemalda kuumuselt. Keeda meelepärase kujuga pasta al dente, serveeri rohke kastmega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *