Pasta paprikakreemiga

Röstitud paprikad on mul olnud pikka aega plaanis, ei ole kuidagi jõudnud nendeni varem. Kuni märkasin ühes isuäratavas pildiblogis sarnasest roast pilti. Paprikad on iseenesest maitsvad kuigi ehk mõnede jaoks on paprika juba natuke nagu kulinaarne sõimusõna või midagi sarnast tänu ühele usinale Viljandi perenaisele. Aga ei tohiks olla, sest paprikast saab väga mõnusaid roogi valmistada, kasutades seda muul otstarbel kui kaunistus või salatitäide.
Paprikate röstimine kõigele lisaks on imelihtne, isegi siis, kui sul pole gaasipliiti. Ka minul pole seda ja ahjus tehes sai väga hästi hakkama.
Sellest saab 4 portsionit.

6 paprikat
3 spl fetajuustu
1 dl rõõska koort
pastat (minul läks 400gr)
veidi värskelt riivitud parmesani

Soojenda ahi 200°C-ni ja lülita sisse grillfunktsioon. Aseta pestud paprikad ahjuplaadile ja lükka ahju. Grilli paprikaid kuni nende nahk on mustaks tõmbunud, keera neid siis veidi ja lase igast küljest nö. ära kõrbeda. Võta ahjust välja, pane kaussi, tõmba peale toidukile ja lase umbes 10-15 minutit neil higistada. Siis koori paprikatelt kõrbenud kest, puhasta seemnetest ja viska paprikad köögikombaini. Lisa sinna koor, fetajuust ja paprikatest välja imbunud vedelik. Püreesta kuni segu on täiesti ühtlane. Vahepeal keeda pasta al dente, kurna aga jäta igaks juhuks alles veidi keeduvett. Sega paprikakreem pasta hulka ja vajadusel lisa veidi keeduvett (kuigi tõenäoliselt ei ole seda vaja teha). Maitse kreemi ja vajadusel lisa ka veidi soola. Serveeri värskelt riivitud parmesani või mõne kõva laabijuustuga.

Valmistamine on tõeliselt lihtne ja paprikakreem on üks hea avastus. Proovin tulevikus seda kindlasti veidi teistmoodi teha, nt küpsetatud küüslaugu või mõne muu hea lisandiga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *