Täidetud cannellonid

Cannellonid, mille kohta võiks ehk öelda pastatorud või -tuubid olid meil plaanis valmistada juba mitu nädalat. Värskelt tehtud, no lust ja lõbu, lihtne täita ja puha. Retsept ka välja valitud, mille järgi teha. Ja pastajahu ootas kapis, et sellest saaks maitsev värske pasta. Üks asi viis teiseni ja originaalretseptist jäi järgi ehk kolmandik, millest juhinduda. Esiteks, originaalis ei ole täidises lihalõhnagi. Kui PeZ sellele jälile jõudis, ei sobinud selline korraldus küll kuhugi ja otsustatud sai, et paneme siis hakkliha ka. Teiseks, anšooviseid said asendatud kalakastmega. Kolmandaks, mõtlesin, et asendan juustukastme kodujuustuga aga isegi seda ei juhtunud. Tegin hoopis tavalise juustukastme (kas see on siis juba neljas muudatus?) Ja viies, see kõige suurem oli see, kui pastategu kätte jõudis, ei tahtnud pasta kuidagi välja tulla. Kasutatud sai seelkord Myllyn Paras pastajahu ja sellest meie pastat valmistada ei suutnud. Rullides tulid sisse õhumullid, taigen venis üleüldse liiga palju (kuigi jahu sai korduvalt juurde lisatud soovitatud muna/jahu vahekorrale) ja ei soovinud meiega üldse koostööd teha. Õnneks oli kapis üks terve pakk Barilla cannellonisid ja need said lõpuks käiku lastud.

1 pakk Barilla cannellonisid
2 pakki külmutatud spargelkapsast või kaks keskmist värsket spargelkapsa pead
1 sibul
300 gr kalkunihakkliha
1 spl kuivatatud punet
3 spl kalakastet (või 3 anšoovisefileed)
3 dl piima
1,5 spl võid
2 spl jahu
150 gr riivitud juustu (kasutasin Hollandi leibjuustu)
1 purk kooritud või purustatud tomateid
2 spl kontsentreeritud tomatipastat
1 dl punast veini
0,5 tl suhkrut
soola
serveerimiseks riivitud parmesani / Valio Fortet

Aja pann kuumaks, lisa tilk õli ja hakkliha, juurde hakitud sibul ja pune, pruunista. Tõsta praetud hakklihasegu kuumakindlasse, suuremasse anumasse jahtuma. Aja suures potis vesi keema, lisa sool ja spargelkapsas, keeda umbes 3-4 min (värsket poole kauem). Kurna, jäta alles veidi keeduvett ja pane kuumale pannile koos poole keeduvedelikuga, lisa kalakaste (või hakitud anšoovised), aseta kaas peale ja hauta 12-15 min, et kapsas oleks täiesti pehme. Pehme spargelkapsas pressi pudrunuiaga püreeks, lisa hakklihale ja sega need ühtlaseks massiks ja lase jahtuda umbes veerand tundi. Samal ajal valmista tomatikaste: pane tomatid potti, aja keema, lisa tomatipüree, vein, sool ja suhkur, sega ja lase haududa umbes veerand tundi. Vajadusel lahjenda spargelkapsa keeduveega.
Vala pool tomatikastet ahjuvormi põhja ja hakka sinna laduma täidetud cannelloni tuube. Kõige lihtsam on tuube täita käsitsi, teelusikaga sahmerdades läheb tükk aega. Kui vorm on täis, vala peale ülejäänud tomatikaste.
Ja kiirelt tee veel juustukaste: sulata või väikeses potis, vispelda juurde jahu, lase natuke kuumeneda. Järkhaaval lisa piim, lase kastmel veidi paksemaks keeda (4-5 min) seda aeg-ajalt vispliga segades. Lisa juurde riivitud juust, sega ja vala canneloonidele peale ühtlase kihina. Küpseta 180° kraadises ahjus 45-55 minutit.

Eks see kõlab küll rohkem nagu nädalavahetuse roog sest tegemine võtab üksjagu aega aga väärt see seda on. Tänu kergemale hakklihale ja spargelkapsa täidisele ei ole see ka ülemäära rammus ja raske suutäis. Juustukastme võib muidugi asendada kas kodujuustuga või veel parem, mozzarellaga aga siis peaks tomatikastet kindlasti poole rohkem tegema.
P.S. Sellest saab 5 korralikku portsu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *