Parmesanikana

Paneerimisest on meil kahel selline veidi erinev arvamus. Mulle eriti ei meeldi ja PeZile meeldib väga. Minumeelest on enamus paneeritud asju liiga kuivad ja paneering on liiga saiane, kuiv ja igav. Väga harva, kui ma olen nõus midagi paneerima aga kanafilee on üks nendest vähestest. Ja kui paneeringusse lisada midagi põnevamat, kui riivsai, on tulemus ka oluliselt maitsvam.

2 broileri/kanafileed
3 spl täistera jahu
4-5 spl riivitud parmesani
200 gr pastat
3-4 spl maitsestamata toorjuustu
3 tl sinepit
veel veidi riivitud parmesani
praadimiseks oliiviõli

Klopi fileed õhukeseks, kõige lihtsam on seda teha panniga (kindlasti pane filee kahe kile vahele). Maitsesta õrnalt soolaga mõlemalt poolt. Sega kokku jahu ja parmesan, pressi filee mõlemad küljed segusse. Kuumuta pann, lisa õli ja aseta kaetud fileed pannile praadima, kuumuse sättides keskmise peale. Prae paar minutit ühelt küljelt ja pööra, riputa peale veel parmesani ja aseta pannile peale kaas, et juust saaks sulada. Paar minutit veel ja fileed ongi valmis.
Vahepeal keeda pasta pakendi juhiste kohaselt, kurna ja jäta alles veidi keeduvett. Kalla pasta tagasi potti, lisa toorjuust ja sinep ja veidi keeduvett, sega, lase toorjuustul sulada ja seguneda pastaga. Serveeri pasta filee kõrvale, üle raputatuna riivitud parmesanist.

Kana oli mõnus mahlane ja pealt krõbe, soolaga tasub siin natuke tagasi hoida sest parmesan ise on juba täitsa soolane. Veidi teravust sinepilt annab sellele roale eriliselt hea meki.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *