Ploomikana

Siin söögis on palju maitseid koos. See on nimelt värskete ploomidega täidetud apelsinimarinaadis kanafilee. Idee kui selline sündis täitsa nö. jalapealt ehk tegemise käigus ja au selle eest kuulub seekord PeZile.

2 broilerifileed

Marinaadiks:
1 apelsini koor ja mahl
2 küüslauguküünt
1 spl mett
1tl soola
Täidiseks:
2 suuremat ploomi

Valmista marinaad: riivi koor ja pigista mahl, purusta küüslauk, sega mee ja soolaga. Vasarda fileed õhukeseks, pane marinaadi vähemalt üheks tunniks seisma. Lõigu ploomid ja keera fileede sisse, kinnita puutikuga. Prae kõrgel kuumusel pannil igast küljest pruuniks ja seejärel küpseta 200°C ahjus koos ülejäänud marinaadivedelikuga 30-40 min.

Kõrvale kindlas headuses spargelkapsas, natukese juustuga.
Järgmine kord sarnast asja tehes piirduks ma siiski ühe puuvilja kasutamisega, kas ainult apelsin ja täidiseks juust või küüslaugumarinaadis kana ja täidiseks ploom. Või siis asi on lihtsalt minus. Mitte, et maitsev poleks olnud vaid lihtsalt suus oli niimitu maitset, et oh, siin on see küüslauk, siin apelsin, siin natuke magus, siin hapukas ploom ..
Lõppeks, võiks selle kana ükskord ka spargelkapsa endaga ära täita! :)

Kusjuures, üks õhtu sai tehtud seda retsepti uuesti, seekord sai sorts valget veini juurde mis lisas suurepärase maitsenüansi. Soovitan!
Huvitav, mitu kirja- ja trüki (või hoopis loogika) viga seekord Evelin leiab ;)

You may also like...

2 Responses

  1. Evelin says:

    :( Mina enam ei räägi:D

    Tegelikult ma tahtsin hoopis öelda, et jube mõnus idee minu meelest. Ploom ja apelsin on just selline huvitav maitsekooslus, et mina selle kana heas maitses ei kahtle. Kuivatatud ploome pistetakse küll igale poole, kuhu pista saab, aga värske ploom on hoopis teine tera.
    Aitäh!

  2. Kärt says:

    Hehe, nonäed, kuidas keegi. Huvitav oli kindlasti! Ja seekord mitte halvas mõttes. Aga kuivatatud ploom on jah hoopis midagi muud, eks neid on pardi sisse topitud ja mujalegi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *