Sobanuudlisalat

Paar päeva ilusat suveilma ja natuke sooja, mis meile siin kolme suvekuu jooksul lubatakse, on lõpuks käes! Tähistagem seda täiesti mitte-eestipärase roaga, mis aga on lihtne ja kiire valmistada, et ruttu õue päikese kätte tagasi joosta saaks.

200 gr sobanuudleid
1 roheline kurk
1 dl värskeid herneid
2 veiseliha minutipihvi
2 muna
2 spl röstitud seesamiseemneid
5 spl sojakastet
1 tl fariinisuhkrut
1 tl riisiäädikat
soola ja jahvatatud musta pipart

Tõsta veisepihvid vähemalt üks tund enne praadimist toatemperatuurile. Maitsesta soola ja pipraga mõlemalt poolt ning prae mõlemalt küljelt ühe minuti. Võta liha pannilt ja jäta umbes 10. minutiks fooliumi alla seisma. Keeda sobanuudleid soolaga maitsestatud vees kaks minutit ja kurna, loputa külma veega. Viiluta kurk peenelt, sega vähese soolaga ning jäta sõelale liigsest veest nõrguma. Pošeeri munad keevad vees, kuhu on lisatud tilk äädikat ja soola.
Sega kokku kaste sojast, riisiäädikast ja suhkrust. Vispelda, kuni suhkur on sulanud. Lõika veisetükid õhukesteks viiludeks ning säti kogu salat taldrikule kokku: kõige alla nuudlid, sinna peale puista rohelised herned, siis viilutatud kurk ja liha ning kõige tipuks upumuna. Vala peale kaste ning riputa üle seesamiseemnetega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *