Nots õunas

Mulle meeldib värviliselt süüa. Knorril on Neloneni pealt ka mingi reklaam praegu, et Eat Color. Ilmselt seal Knorri plastpakis on need värvid veidi ebanaturaalsemad kui mul siin pildil, aga tore reklaamlause on ikkagi.
Ja millal ma viimati kodus üldse sealiha tegin? Ikka suht ammu. Minumeelest on sealiha kõige iseloomutuma maitsega ja noh vist on ka kõige rasvasem aga vahest on seda ikka hea vahelduseks süüa.
Ma muidu leidsin ühe laheda retsepti sealihaga, mille ma kavatsen lähipäevadel ära proovida. Ehk siis sellest millalgi hiljem.
Sellest puhkepäeva pidupraest sai 3 mehist portsu, Magnusel tuli see suu-täis-mõmin-ilgelt-hea ka ära. Ehk siis heaks kiidetud.

600 gr searibi
500 gr sea praetükk
2 suurt hapumat õuna
4-5 keskmist porgandit
3 paprikat
5 dl õunamahla
1 sibul
5-7 küüslauguküünt
2 spl pruuni suhkrut
1 terve kurk
soola-musta pipart

Lõigu ribi parajateks tükkideks, praetükk jäta üheks. Hõõru liha soola, pipra ja suhkruga. Praetükki piki sisse 4-5 küüslaugu küünt, ülejäänud purusta ja hõõru ribidele. Ahjupoti põhja viiluta 1 terve õun ja sibul, aseta praetükk keskele ja ribitükid pressi äärtesse. Vala peale õunamahl ja lase maitsestuda vähemalt 1 tund.
Küpseta keskmises kuumuses umbes tunnike, siis pane ahju ka lõigutud paprika ja õunatükid. Küpseta veel ca 30 min, ehk liha võiks ahjus olla vähemalt 1,5 tundi.
Kurk lõigu salatiks, natuke õli ja soola ka juurde ja valmis ongi.

No vahest võib ju midagi rasvasemat ka süüa, onju. Eriti siis kui see maitseb nii hästi. Nii hästi selle pühapäevase Superstaari-jaburuse kõrvale.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *