Salat avokaadoga

Õnneks on meil poes müüdavad avokaadod jälle söödavaks muutunud. Ja leidsime rooma salatit, täitsa mõistliku hinnaga. Soomes kasvatatud vist, ma päris täpselt ei mäleta… kuskil nägin reklaami ka. Neil on veel seal seerias kaneelbasiilikut ja.. muid rohelisi. Muidu olen rooma salatit näinud vaid Stockmannis, 60.- punt. No, on natuke kallivõitu pundi “muru” kohta. Igal juhul tundub, et hakkab saabuma jälle salati hooaeg, mille üle on mul hea meel.


ca. 300 gr kana kintsutükke või fileed
2 avokaadot
1 laim
3-4 tomatit
punt rooma salatit
värsket basiilikut
soola, musta pipart

Prae kanatükid kõrgel kuumusel, pigista juurde poole laimi mahl, maitsesta soola-pipraga. Koori tomatid ja säti ülejäänud materjal taldrikul valmis. Lõigutud avokaadole pigista peale ülejäänud laimi mahl ja jahvata veidi soola kogu taldriku ulatuses. Kanatükid kõige peale ja soovi korral üks rösterist läbi käinud (mitmevilja) saiaviil kõrvale.

Pehme, koorene avokaado ja hapukas kana olid ideaalne kombinatsioon, natuke krõmpsu juurde salatist. Mis veel parem, kiire teha ju ka.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *