Kapsarullid
10 kapsalehte
350 gr lambahakkliha
1 dl keetmata riisi
1 sibul
300 ml puljongit
2 dl valget veini
3 spl hapukoort
1,5-2 spl nisujahu
soola, musta pipart
Puhasta kapsalehed, aseta 6-7 kapsalehte suurde kaussi või potti ja vala peale kuum vesi. Kata kinni ja lase umbes 10 min tõmmata. Keeda riis valmis, jahuta. Nüüd vala kapsalehtedelt vesi ära, jahuta ja kuivata, lõika rootsukohad õhemaks. Täidise jaoks pruunista hakkliha pannil. Lõika peenikesteks ribadeks 3 kapsalehte, lisa see hakklihale koos hakitud sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga, hauta pannil umbes 5-7 minutit. Lisa täidisele jahtunud riis ja sega. Täida kapsalehed täidisega, keera rulli ja pane ahjuvormi tihkelt üksteise kõrvale. Kastme jaoks kalla kokku puljong ja vein, klopi juurde hapukoor ja jahu, maitsesta soolaga. Kalla kaste rullidele ja küpseta 180°C ahjus umbes 30-35 minutit. Vajadusel kasta rulle aeg-ajalt kastmega.
Viimased kommentaarid