Kapsarullid

Selline lihtne ja kodune toit nagu kapsarullid oli mul siiamaani ise tegemata. Oma lihtsuses võtab nende valmistamine siiski veidi rohkem aega, et tegemist nädala sees õhtuti ette võtta. Kuna käisime Nõmme turul, kus on teadupärast üks tore putka, kust saab lambaliha igas asendis, siis võtsimegi lambahakkliha, turuhoonest kauni saviokapsa ja suundusime koju. Ma küll kahtlustan, et seal külmas vihmas ringi vaadates sain lisaboonusena külge endale väikese palaviku ja nohu. Oh, sügise rõõmud.

10 kapsalehte
350 gr lambahakkliha
1 dl keetmata riisi
1 sibul
300 ml puljongit
2 dl valget veini
3 spl hapukoort
1,5-2 spl nisujahu
soola, musta pipart

Puhasta kapsalehed, aseta 6-7 kapsalehte suurde kaussi või potti ja vala peale kuum vesi. Kata kinni ja lase umbes 10 min tõmmata. Keeda riis valmis, jahuta. Nüüd vala kapsalehtedelt vesi ära, jahuta ja kuivata, lõika rootsukohad õhemaks. Täidise jaoks pruunista hakkliha pannil. Lõika peenikesteks ribadeks 3 kapsalehte, lisa see hakklihale koos hakitud sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga, hauta pannil umbes 5-7 minutit. Lisa täidisele jahtunud riis ja sega. Täida kapsalehed täidisega, keera rulli ja pane ahjuvormi tihkelt üksteise kõrvale. Kastme jaoks kalla kokku puljong ja vein, klopi juurde hapukoor ja jahu, maitsesta soolaga. Kalla kaste rullidele ja küpseta 180°C ahjus umbes 30-35 minutit. Vajadusel kasta rulle aeg-ajalt kastmega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *