Kanafilee nuudlipadjal spinatikastmega

Tegelikult oli meil plaanis hoopis teistmoodi õhtusöök teha aga kui trollis kodupoole sõitsime, siis ütlesin äkki, et .. kuule, teeks hoopis kookospiima-spinatikastme seesami ja nuudlitega.

kanafileed või nahata kintsutükke
~50 gr külmutatud spinatit
kookospiima pool purki
1 tl tahhiinit
1 tl kalakastet
1 tl sojakastet
1 spl toorjuustu
soola, valget pipart
riisinuudleid
sorts sojakastet

Maitsesta kanafilee lihtsalt – soola ja pipraga ja prae mõlemalt poolt kiirelt pruuniks ning tõsta ülejäänud söögivalmistamise ajaks 180℃ ahju järelküpsema. Pane pannile sulanud spinat, kuumuta veidi ja lisa kookospiim, tahhiini, kalakaste, toorjuust ja soja, lase keeda, et kaste muutuks paksemaks. Samal ajal valmista ette nuudlid – kalla keeva veega üle, lisa soola ja soovi korral veidi puljongit ja lase kuumas vees seista ca 4-5 min. Maitsesta kaste pipra ja soolaga, nõruta nuudlid ja serveeri!

Eks ta natuke jälle aasiahõnguline ole. Koomiline kokkusattumus selle juures oli, et söömise ajal vaatasime telekast Soome 2 pealt tulevat kokasaadet Hongkongi ja cantonese söögikultuuri kohta.
Üldse oleme vist veidi imelikud, sest tavaliselt viimasel ajal vaatame söömise ajal mingit kokanduseteemalist saadet või seriaali – vanu Top Chef hooaegu või uusid Hell’s Kitcheni dramaatilisi osi, või midagi muud sarnast. Friigid natuke vist aga mis teha …

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *