Õunakook ingveriõllega

Õunakook Õunakook

Ütleme nii, et see kook sai õige tummine. Selline sügiseselt tummine. Algretsept ja idee kui selline on pärilt Ragnelt, kus ta kasutas vedelikuna siidrit, mis tundus täiesti geniaalsena. Ja siis ma mõtlesin veidi edasi ja otsustasin seejärel katsetada ingveriõllega.
Kook on tegelikult parem järgmisel päeval, kui on saanud veidi taheneda ja maitsed settida. Kasutasin 21cm läbimõõduga vormi aga kõrgema koogi jaoks kasuta veidi väiksemat. Kui soovid, et ingveri maitse rohkem esile tuleks, soovitan seda taignale juurde lisada, kas siis toorelt riivituna või kuivatatult pulbri kulul.

1 terve õun
100 gr magustamata õunapüreed
70 gr toasooja võid
2 muna
130 gr demerara suhkrut
0,25 tl soola
2 dl (spelta) nisujahu
1 dl tatrajahu
0,5 tl jahvatatud kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljeekstrakti
1 dl ingveriõlut (kasutasin Ginger Joe’d)
1 spl demerara suhkrut (koogile kaunistuseks)

Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Vahusta veidi veel ja lisa õunapüree. Sega omavahel kuivained, lisa need koos õllega munasegusse. Vala taigen vormi ning kaunista pealt viilutatud õunaga. Raputa kõige peale suhkur ning küpseta 40 minutit 180ºC ahjus.

Õunakook Õunakook

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *