Põrsakints

Kui kõik on praegu suures kevadeootuses, siis on lausa häbiväärne siin kirjutada niivõrd talvisest roast kui see on üks põrsakints. Aga kui ma seda müügil märkasin, jäi ta esimest korda ostmata aga mõte hakka liikuma ja teistkordselt sai kints turukotti susatud. Üllatavalt kombel pidin mina seekord oma teistpoolt veenma selle idee headuses, kuigi tavaliselt sellist sorti söögid on pigem tema ampluaa. Tore on nende kintsude puhul see, et esimesel korral saab soojalt söödud ja siis paar päeva hiljem veel külmade jääkidega leivaviilul maiustatud.
Kahtlemata soovitaksin sellist suurt lihatükki vähemalt 24h marinaadis hoida, mina ise nii tubli ei olnud ja panin kintsu ahju otse turult tulles.

1 põrsakints, umbes 2 kilone
6-7 küüslauguküünt
kuivatatud tüümiani
soola, pipart

Pese ja kuivata kints, hõõru soola, pipra ja tüümianiga kokku. Piki sisse puhastatud küüslauguküüned, mässi kints fooliumisse ja küpseta 170°C ahjus 3 tundi. Eemalda foolium ja tõsta ahjutemperatuur 200°C peale ning küpseta veel 30-40 minutit.
Enne liha lahti lõikamist lase tal fooliumi all seista umbes 15. minutit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *