Liharull

Tähistamaks üle pika aja vaba laupäeva, võtsin reede õhtul natuke tähistusnapsi ja sellest tulenevalt oli laupäeval selline tunne, et tahaks midagi asist süüa. Tegin siis liharulle.

Võtsin
ca 500 gr kondita sealiha
pool pommut
kuivatatud musti ploome
4 suurt viilu sinihallitusjuustu
soola, pipart
puljongit
kõrvale näsimiseks maisitõlvikuid
Nendest kogustest sai 4 suurt liharulli.
Niisiis, lõika liha 1cm lõikudeks ja tao haamriga õhemaks, lao peale 1 kiht õhukeseks viilutatud pommut, paar ploomi, juustu, soola-pipart ja keera rulli. Kinnita puutikkudega või seo puuvillase niidiga. Siis pruunista rullid pannil külgedelt ja pane ca 200 kraadisesse ahju puljongisse hauduma umbes tunniks ajaks. Või natuke kauemaks, kui aega on. Alla tunni pole mõtet, liha ei lähe piisavalt pehmeks, siis pole üldse nii mõnus kui võiks olla.

Ja head isu. Ma kujutan ette, et sinna liha sisse küüslauku ka veel sisse keerata oleks ka mõnus olnud. Hold that thought, järgmise korrani.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *