Täidetud kalmaar

Täidetud kalmaar Täidetud kalmaar

Kala- ja mereandide armastajad teavad juba ammu, et Maxima XX’s on neid väga hea valik. Sealt on pärit ka kalmaarituubid, mida on mõnus grillida või täita. Või siis täidetud kalmaare grillida, eks. Suvel soovitaksin just seda varianti proovida, sest söegrilli mekk annab maitsele palju juurde. Esialgu on need kalmaarid veel toas grillpannil valmistatud, mõnusalt maitsvad said nad ikka.

4 keskmise suurusega kalmaarituubi
200 gr chorizo vorsti
1 keskmine mugulsibul
2-3 küüslauguküünt
1 dl täistera riisi
1 dl vett
1 purk purustatud tomateid
0,5 tl suitsupaprikat
0,5 tl kuivatatud punet
2 spl väikeseid kappareid
3-4 spl hakitud peterselli
0,5 tl soola

Lõigu chorizo ja pane külmale pannile, prae madalal kuumusel kuni 10 minutit. Vala ära eraldunud rasv, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Mõne minuti pärast sega sisse riis, vesi ja purustatud tomatid koos maitseainetega (ka. sool). Lase täidisel haududa kuni riis on valmis. Sega sisse petersell.
Puhasta kalmaarid veega ja kuivata. Täida tuubid täidisega ja sulge hambatikuga. Tee kalmaaride ühele küljele sisselõiked ning raputa peale veidi soola. Grilli pannil või õues söegrillil mõlemalt küljelt 3-5 minutit kuni kalmaari valmimiseni. Serveeri värske salatiga.

Täidetud kalmaar

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *