Estragonipesto

Estragonipesto

Juhtus nii, et oli vaja ära kasutada üks potitäis estragoni. Ma ise ei ole seda maitseürti väga tihti kasutanud ning esialgu mõtlesin, et marineerin sellega lihtsalt kanakoibi. Aga siis tuli poolunes mõte (mul tulevad poolunes tihtipeale täitsa mõistlikud ideed), et sellest saaks kindlasti väga edukalt pestot teha. Nagu ikka, on kõik internetis olemas ja leidsingi, et keegi on samuti sellele mõttele juba korduvalt tulnud. Järgisin seda retsepti, mõningaste muudatustega.

1 väike potitäis värsket estragoni
paar peotäit värskeid petersellilehti
2 spl kooritud mandleid
2 spl oliiviõli
2 spl sidrunimahla
2 spl vett
0,5 tl soola

Püreeri kõik koostisosad köögikombaini või sauseguri abil ühtlaseks massiks. Kasuta kastmena pastal, salatites või kana/kala marineerimiseks.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *