Part aasia maitsetega

Part salatil

Pardi tegemisega on selline lugu, nagu mu kallis mehevend ütles, et restoranis ta küll enam parti ei telli sest ise saab seda kodus nii hästi teha, et pole üldse mõtet. Olen täiesti nõus. Kuigi kodus teen parti liiga tihti ühtemoodi, sellesmõttes, et lihtsalt sool-pipar ja kõrvale tomati-rukolasalat kerge balsamicokastmega. Aga seekord otsustasin muudmoodi proovida, sai väga hea, tehke järgi!

2 pardifileed
seesamiõli
2-3 spl seesamiseemneid
soola
2 spl sriracha kastet või muud vürtsikat tšillikastet

Salat:
1 väiksem nuikapsas
2 keskmist porgandit
peotäis värsket koriandrit
1 spl musti seesamiseemneid

Kaste:
3 spl sojakastet
1 tl seesamiõli
1 spl riisiäädikat
1 tl mett
1 tl sriracha kastet

Lõika pardifileel naha sisse viilud, et rasv saaks välja sulada. Maitsesta soolaga ja riputa mõlemale küljele uhkelt seesamiseemneid. Pane fileed külmale pannile, nahk allpool ja pane pann keskmiselt kuumale pliidirauale. Lase fileedel vaikselt soojeneda ja kui pann on parajalt juba kuum, alanda veidi kuumust ja lase rasval vaikselt välja sulada. Ma arvan, et kogu see protsess külmast pannist  alates võiks aega võtta 12-15 minutit. Tõsta kuumust, pööra fileel teine külg ja pruunista. Lisa tšillikaste fileedele ja kuumuta läbi, kõige rohkem 1 minut. Tõsta part pannilt, lase enne lahti lõikamist kuni 10 minutit seista.
Salati jaoks sega kokku kastme koostisosad. Riivi porgandid ja nuikapsas, lõika sisse koriander ja vala kaste peale. Riputa peale seesamiseemneid ja ei muud, kui head isu!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *