Pihlakaželee

Pihlakaželee

Arvestades, kuidas pihlakapuud on hetkel marjades täiesti lookas, siis on täiesti mõistlik rääkida nende kaunite marjade söömisest. Või pigem nendega millegi mõnusalt mõrkja valmistamisest.
Kui pihlakanaps läks teist aastat järjest pimedasse kappi detsembrikuud ootama, siis tegelikult olen tahtnud pihlakast ka midagi tahedamat proovida. Kui eelmine aasta jõudsid maal kõik linnud marjad enne ära süüa, kui mul see mõte tekkis, siis sel aastal olin ma valmis.
Esialgu igaks juhuks liiga suurt kogust ma ei teinud, sest ei tea ju, kuidas see üleüldse maitseb ja mis temaga ülepea pihta hakata. Aga sellest sai üks mõnus magus-mõrkjas kraam, mida saab lisada lihahautistesse, marinaadidesse ja kindlasti ka kokteilidesse. Eriti peaks see mokkamööda olema Campari armastajatele.

1 liiter puhastatud pihlakamarju
1,5 liitrit vett
3 dl moosisuhkrut
1 dl calvadost

Pese marjad ja aja keema. Keeda umbes 10-15 minutit, tõsta tulelt ja aja läbi sõela. Saadud vedelik tõsta uuesti tulele, lisa suhkur ja keeda uuesti 10-15 minutit. Lisa calvados, ära enam keeda ja lase veidi jahtuda. Sulge õhtukindlalt steriilsetesse purkidesse, säilita pimedas.

Pihlakaželee

Pihlakaželee

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *