Paneeritud kana köögiviljapüreega

Otsustasin minna lihtsama vastupanu teed ja kapis ootavad kanafileed lihtsalt paneerida. Ja köögiviljapüreed olen ma ammu tahtnud teha, kuidagi aga pole varem selleni jõudnud.
Mul õnnestus täna õhtul isegi üks viisakam pilt välja pigistada.

Paneerimiseks:
2 kanafileed
1 muna
näkileiba
soola, musta pipart, meelepäraseid ürte

Püreeks:
1 väiksem kaalikas
3 keskmist porgandit
3 spl toorjuustu või 2 dl piima
veidi oliiviõli või võid
soola

Lõigu kaalikas ja porgand parajateks tükkideks ja keeda pehmeks. Suru vastava abimehega puruks ja vispelda sisse toorjuust/piim ja õli/või. Ma tegelikult soovitaks piima kuna toorjuust ei teinud püreed eriti õhuliseks, pigem hoopis veidi liiga, kuidas öeldagi, raskeks.
Paneerimiseks klopi muna ja maitsesta üsna tugevalt. Purusta näkileib, ca 3-4 lehte/viilu peaks 2 filee jaoks piisama. Kasta filee munasse, siis näkileiva purusse ja aseta kuumale pannile. Küpseta mõlemalt poolt paar minutit kõrgel kuumusel, vähenda kuumust (muidu kõrbeb paneering) ja prae fileesid mõlemalt poolt ca 10 min.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *