Kanamaksasalat

Kanamaks oli mul samuti siiamaani proovimata. Olin ette täiesti kindel, et sellest saab midagi väga head teha. Ja kui ükspäev MTV3 Köyhät Ritarit veebiretseptides ringi kolades kanamaksasalati retsept ette vupsas, lisandus see koheselt “Vaja teha” nimekirja. Eks ma natuke kohendasin enda jaoks originaali ka, aga kes siis seda ei teeks. Pole just kõige suurem veiniäädika sõber, lihtsalt. Kogustest jätkub kahele.

punt värsket spinatit
punt jääsalatit
200 gr kanamaksa
2 spl pohli või pohlamoosi
1 valge sibul
1 pnane sibul
1 dl oliiviõli
1 tl suhkrut
2 spl valget veini
soola-musta pipart

Valmista kaste: sega väikeses potis õli, haktiud valge sibul, vein, jõhvikad ja maitsesta. Kuumuta paar minutit, võta tulelt. Prae kanamaks, mitte liiga pikalt, et ikka pehme oleks (seest võib täitsa roosakaks ka jääda), maitsesta. Soojenda kaste uuesti korraks üles, lisa hakitud punane sibul. Säti salatid tadrikule, spinatilt eemalda eelnevalt rootsud. Jaga maks ja kaste salatile.

Kanamaksa õrn tekstuur ja maitse sobivad ülihästi hapuka pohla ja krõmpsu värske salatiga. Head valget veini kõrvale ja nauding missugune.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *