Vürtsikas kõrvits sojakanaga

Praegu on veel täitsa hea aeg, et värsket kõrvitsat igatmoodi süüa. Kolasin GoodFoodi veebis, otsides mingit põnevat retsepti ühe pisikese kõrvitsa utiliseerimiseks ja leidsin sellise. Natuke kohandatuna. Kana marinaad on siit vist ka juba läbi käinud. Aga mh, kui hea!

Marinaadiks:
1 dl sojakastet
1 tl riivitud värsket ingverit
1 tl soola
meelepäraseid kanatükke

300-500 gr kõrvitsat
oliiviõli
1 tl kaneeli
paar küüslauguküünt
1 tl demerara suhkurt
1 dl valget veini
soola

Hoia kana marinaadis vähemalt 1. tunni. Küpseta 200°C ahjus 45 min.
Puhasta ja lõigu kõrvits, mitte liiga väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa purustatud küüslauk ja kõrvitsatükid. Prae kõrgel kuumusel paar minutit, lisa ülejäänud ained (kaneel, suhkur, vein, sool) ja alanda kuumust. Hauta kaane all 10-15 min.

Kõrvitsat nii teha ma algul kartsin, et jääb liiga magus. Aga ei. Jube hea oli, kõrvitsa pehmed kiud tulid mõnusalt esile, kaneel meenutas natuke jõululist maitset aga sobis imehästi. Soovitan kindlasti kõrvitsahuvilistel järgi proovida!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *