Apelsinikana

Kanalihast ei saa vist kunagi küllalt. Ja seda on võimalik valmistada lugematu arv kord ja iga kord võib/saab olla erinev.
Seekord tegin kana apelsiniga. Lisaks muudele asjadele. Ja nuudlid kõrvale.

2-3 kanakoiba
1 apelsini koor
1 apelsini mahl
peotäis hakitud basiilikut
3 küüslauguküünt
1 dl valget veini

2 spl demerara suhkrut
1 tl valget pipart
soola

Tee kanakoivad väiksemaks (eralda kints ja poolkoib), hõõru soolaga sisse. Valmista marinaad – sega omavahel riivitud apelsini koor (ainult oranz osa), sellesama apelsini mahl, vein, suhkur, basiilik, pipar ja pressitud küüslauk. Hoia kana marinaadis min 1 tund (külmas). Pane kana koos marinaadiga küpsetuskotti ja küpseta 180°C ahjus 40 min. Seejärel võta küpsetuskotist välja ja pruunista kana ca 10 min, kui su ahjul on grilli võimalus. Söö kõrvale nt. nuudleid.

Apelsini-suhkru-pipra kooslus oli siin lausa vaimustavalt hea. Mitte liiga magus aga just parasjagu. Kusjuures, soovitan kanalt eemaldada kõik võimalik valge rasv, see võib teha kõik üleliia rasvaseks. See pole kunagi hea. Ja nuudleid ei tohiks liiga palju keeta, läheb liiga pudruseks. Kõige lollikindlam on keeta max 2 min ja siis lasta kuumas vees paistada 3-4 min. Muide soovitan vene firma Mivina munanuudleid (mitte kiirnuudlid! vaid õiged munanuudlid), need on siuksed parasjagu kerge olemisega. Viimane kord sain neid Rimist. Need Blue Dragoni omad pole üldse nii head ja Santa Maria omad samuti (liiga paksud). Lisandi maitse ei tohiks söögi juures üle käia, mumeelest.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *