Maksapada

Kas teile maitseb maks? Mulle maitseb. Tekkis isu, polnud ammu-ammu maksa söönud. Selline veidi rustikaalne söök siis sai tehtud. Kahele, suuremad portsud.

300-400 gr veisemaksa
1 suur sibul
1 spl jahu
3-4 porgandit
2 suurt küpset tomatit
3-4 värsket soolakurki
soola, ohtralt musta pipart

Lõigu maks ja sibul, mitte väga väikesteks tükkideks. Prae pannil umbes 10 min, riputa paar minutit enne pannilt ära võtmis peale jahu ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt kõrvale. Hauta parajateks tükkideks lõigutud porgandit umbes 10 min, lisa maks, lõigutud soolakurgid ja tomat. Maitsesta, must pipar annab siia ääretult hea maitse. Hauta, umbes 15-20 min. Maks peab jääma pehme, ei tohiks kindlasti “üle” hautada, muidu muutub vintskeks ja pole pooltki nii hea, kui võiks.

See oli siis sellise lõpuga õhtusöök, et pott tühjaks ja puhtaks.

You may also like...

1 Response

  1. Pille says:

    Ahvatlev ja huvitav. Ma pole kaua-kaua aega maksa söönud, peaks vist ka midagi proovima..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *