Roheline salat

Roheline salat

Kohe-kohe on “talv” läbi ehk täna on veebruari viimane päev, mis tähendab, et algab märts ja see on ju ometi tähendab kevadet. Sellele annab viimase lükke üleni roheline salat ehk aitab küll sellest hallist sopast. Lehtkapsast trehvasin ootamatult Stockmannis, tegemist on USAs väga popi rohelise kraamiga, siinkandis tuleb pigem ise kasvatada, enamasti seda poes saada ei ole.
Lisandiks siin on tiigerkrevetid, mida hästi asendaks ka medium-rare steik või roosatav krõbe pardifilee.

500 gr rooskapsaid
1 avokaado
150 gr värsket spinatit
100 gr lehtkapsast
röstitud seesamiseemneid
kookosõli

Kaste:
0,5 dl sojakastet
1 tl mett
1 tl tamarindi pastat
0,5 tl seesamiõli

Pese ja kuivata lehtkapsas, eemalda jämedad rootsud ja lõigu parajateks tükkideks. Poolita rooskapsad ja prae neid pannil kookosõlis, lõikepind all, umbes 3-5 minutit kuni pruunistumiseni. Lisa pannile pestud lehtkapsas ja kuumuta minut-kaks, lisa spinat ja kuumuta kuni spinat kokku vajub.  Vahepeal sega kastme ained kokku ja jäta ootama. Tõsta salat kuumuselt ära, lase veidi jahtuda ja vala serveerimisalusele või kaussi. Lõigu peale avokaado, riputa juurde seesamiseemneid ja maitsesta kastmega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *