Peaaegu “Eggs Benedict”

Nädalavahetustel me armastame kangesti mune süüa hommikuks, igatmoodi – omletina, keedetuna, praetuna jne. Siiani oli proovimata kooreta keedetud munad, Eggs Benedict nimetuse poolest, mille sain alles hiljuti teada. Kuigi nagu lugeda võib, peitub nime taga pigem konkreetne söök kui valmistusviis.
Aga tundus huvitav, kasvõi vahelduse mõttes.

soovitud hulk mune
suur potitäis keevat vett, 5l näiteks
2 tl söögiäädikat

Aja vesi keema, lisa äädikas. Enne muna sisse löömist keeruta vett, et tekiks “keeris”. Löö muna ettevaatlikult vette ja keeda paar minutit. Tõsta lusikaga välja, nt köögipaberi peale, et muna liigsest veest kuivatada. Valmista 1 muna korraga! Maitsesta serveerimisel.

Nautisime neid röstsaial juustu, tomati ja singiga. Kindlasti teeme veel, olid tõeliselt maitsvad, äädika maitset kindlasti juurde ei jää, seda ei tasu karta.

You may also like...

4 Responses

  1. Pille says:

    No kui nüüd sinki/peekonit ja hollandi kastet nendele pošeeritud munadele lisada, siis on tõesti Eggs Benedict valmis:) Jube mõnus hommikusöök – ma tellisin seda Edinburghi kohvikutes nädalavahetustel tihti..

  2. Kärt says:

    Pošeeritud on natuke naljakas sõna mumeelest.. ja ega mul postimise ajal see meelde ei tulnud kah :)) Nagunii luniti, et teeks “eggs benedicte” sellepärast ka naljaga pooleks selline pealkiri :)

  3. Pille says:

    Ja Eggs Florentine (ehk siis Benedict spinatiga) on ka väga hõrk :)

  4. Kärt says:

    Ahh, munatoitude kirev maailm :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *