Vürtsikas pasta karpidega

Mida selle retsepti kohta öelda saaks? Näiteks, et see võib keele alla viia ja sobiks ideaalselt kellelegi mulje avaldamiseks või millegi tähistamiseks. Tegime selle reede õhtu puhul, sest minumeelest on reede õhtu igati tähistamist väärt sündmus.

200 gr pastat (kasutasime fettuccine pastat)
500 gr puhastatud sinimerekarpe
100 gr chorizot (vürtsikas vorst)
1 sibul
2 küüslauguküünt
3-4 salveilehte
1 dl 35% rõõska koort
1 spl Pernod või Ricardi
2 suurt tomatit
2 dl valget veini
peotäis peterselli
oliiviõli
soola

Haki pannil sibul ja küüslauk peenelt, hauta pannil õlis paar minutit. Lisa hakitud salvei ja tükeldatud chorizo, prae paar minutit. Lisa vein, hauta. Koori tomatid ja haki peenelt, lisa pannile. Mõne minuti pärast lisa Ricard ja rõõsk koor, sega ja maitsesta soolaga. Lase kastmel keeda umbes 5 minutit kaane all. Samal ajal keeda pasta al dente, kurna ja jäta veidi keeduvedelikku alles. Vala pasta tagasi keedupotti.
Lisa kastmesse karbid ja hakitud petersell, pane kaas peale ja kuumuta karpe 2-3 minutit. Vala kaste pastale, lisa vajadusel veidi keeduvett ja sega karbid pastaga läbi. Serveeri kohe.

You may also like...

3 Responses

  1. merit says:

    Ma olen seni oma karpe ainult rõõsas koores ujutanud, paistab, et see tomatine kaste on hea vaheldus. Taljesõbralikum ka (kuigi pidulike einete puhul vahet ei ole)!:)

  2. PeZ says:

    Merit, see chorizo teravus on kuldne seal.

  3. Kärt says:

    Merit, ma ei tea, kuivõrd seda rooga saab pidada taljesõbralikuks aga jah, tasub ette võtta küll selle tegemine :) Kui chorizot pole siis vähemalt tšillit peaks küll lisama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com