Lambahautis

Mõnusat maalähedast toitu ka vahelduseks.
Lambaliha hautis värskete porgandite, ubade ja maisiga. Mais polnud purgist!

200-300 gr lambaliha, parem kui kontideta, tuleb mahlasem hautis
150 gr porganeid
150 gr kollaseid türgi ube
1 tõlviku jagu soolaga keedetud maisi või täitsa keetmata
soola, musta pipart, rosmariini

Lõigu liha parajateks tükkideks, hauta väheses maitsestatud vees madalal tulel ca 45 min. Lisa juurviljad ja hauta veel umbes 10-15 min. Maitsesta veel soola ja pipraga, kui vajalik.

Õhtuvalguses (õigem oleks öelda, et pimeduses) on väga vilets toidupilte teha. Vilets valgustus, välk rikub kõik värvid ja udune ja .. (veel virinat). Peab vist hakkama tihemini lõunaid pildistama ja söögikohtade kohta kirjutama.
Värske mais on hoopis teistsuguse maitsega, umbes sada korda parem kui purgist. Ja lambaliha oma omapärase maitsega on selle söögi juures täiesti asendamatu. Ma ei saa üldse aru, kuidas ma seda liha niikaua vältisin või miks. Aitäh Sulle! :) Muude asjade eest ka.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *