Juustune baklažaan

Ühel meist selline veidi pingelisem periood ja siis on vaja, et kui kiire ja väsitava päeva lõpuks koju lastakse, oleks midagi head ja natuke lohutavat söögiks ootamas. Siin majas tähendab see enamjaolt midagi juustuga. Aga ega loomeinimese elu siis lihtne pole, eriti kui on tahtmine ja vajadus mitut asja korraga teha.

1 väiksem pommu
200 gr rasvata kodujuustu
150 gr grillkana või suitsukana
3-4 dl piima
veidi sinihallitusjuustu
2 muna
oliiviõli, soola-pipart

Lõigu pommu kuubikuteks ja prae pannil pruunikaks. Võta pann kuumuselt ära ja sega sisse hakitud kana ja kodujuust. Maitsesta soola-pipraga. Klopi omavahel munad ja piim, lisa ka sinna veidi soola. Jaota pommu-juustusega ahjuvormi (hästi sobib nende koguste puhul nn. keeksivorm) ja vala piim peale, nii et pommutükid natukene piimast välja ulatuvad. Murenda peale sinihallitusjuust. Küpseta 180°C ahjus 45-60 minutit.

Täitsa sügisene. Väga hea sinihallitusjuust muide on Valio Aura, selle ostsin Pille soovituse peale, on korduvalt tema retseptidest läbi jooksnud. Ja kusjuures on küll väga hea, küpsedes ei kao maitse ära, natuke maheneb, kuid just parasjagu.

You may also like...

3 Responses

 1. Evelin says:

  me just veidi aega tagasi avastasime valio camemberti. hästi maheda maitsega, aga tekstuur on selline tugevam – kergem nt viilutada, paneerida ja praadida.

 2. Anonymous says:

  mis asi on “pommu”?
  Retseptid on sul toredada aga palun kasuta taime/toote/jms õiget nime.

  Mis järgmiseks?
  3 spl’i gluglunki ja 2 dl’i ninnu-nännut? ;)

 3. Kärt says:

  Sellesmõttes, et teadmistejanu on küll tore asi ja internet veel toredam, eriti selle janu kustutamiseks. Aga abistan siiski sind: “Kartuli ja tomati sugulane baklažaan ehk obergiin ehk munataim ehk pommu”. Loodan, et järgmine kord sa segadusse ei satu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *