Basiilik

Üsna tihti käime lõunastamas Basiilikus, mis asub Coca-Cola Plazas. Veider koht päris hea restorani jaoks mumeelest.
Pildil vormipitsa BBQ kana, suitsutatud Gouda juustu ja grillitud ananassiga, 110.- Võiks isegi öelda, et tegemist oli pirukaga, täidis oli vedelemapoolne ja üsna rikkalik. Maitse oli hea, päris magus, natuke isegi karamelline. Kui pitsa lauda toodi, oli see ilmselt just ahjust võetud, sest ta oli tulikuum ja lõigates hakkas väljajooksnud vedelik vormis särisema. See oli küll esmakordne minujaoks, äärmiselt meeldiv üllatus. Sõime seda juba teist korda, ja mida paljude asutuste kohta öelda ei saa, on selle köögi söögid stabiilselt hea tasemega.
Päevapastad on seal tavaliselt olnud üsna head, ei mäleta, et oleks ülekeedetuna seda toodud või midagi sarnast. Aga päevasöögid on alati nõrgemad kui menüüst tellides, seega võib arvata, et menüüpastad on veelgi paremad.
Ükskord suvel oli naljakas seik, kui olime just oma söögid kätte saanud, kui ettekandja palus kõikidel külastajatel väljuda (õnneks on neil terrass) sest kinole olla justsama pommiähvardus tehtud. No mis seal ikka, sõime siis õues edasi. Ühtegi pommi õnneks toopäev kinos ei plahvatanud.
Hetkel on paraku vaade üsna nukker tänu ümberringi toimuvale ehitusele ja kasvavale Tallinnale, mis kunagi valmis saada ei taha. Seega igava kaaslasega sinna ei soovita minna, aknast ei paista mitte midagi huvitavat ega meeliülendavat, vaid hunnik soojakuid ja veel sügavalt haigutav maapõu.
Vaatest ja asukohast vaatamata on tegemist minumeelest väga mõnusa kohaga, olen sealt ka väga head lattet saanud. Soovitan kindlasti, minge ja nautige head sööki ja teineteise seltskonda.

You may also like...

1 Response

  1. Anonymous says:

    Väga kihvt koht see Basiilik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *