Pähklikastmega karrikana

Karrikana Vardakana

Siinkohal pole tegemist just kõige talvisema või soojendava roaga aga vahet pole, sest ametlikult suvi veel kestab ja ilmadki on ju täitsa suvised.
Praegu on Prismas saada väga häid ananasse, mis maitsevad täitsa magusalt. Ja kui oled maapähklivõi sõber, siis sobib see retsept ka väga hästi. Kuigi originaalis oli mõeldud liha grillil küpsetamiseks, siis sain selle väga edukalt tehtud ka grillpannil, nii et julgen soovitada seda ka tubastes tingimustes valmistada. Tervitan siinkohal ka kõiki koriandrisõpru, sest siia läheb seda südamest.

2 kanafileed
1 dl sojakastet
1 dl tšillikastet
3-4 spl maapähklivõid
2 tl seesamiõli
1 tl karripulbrit

pool ananassi
1/2 punast sibulat
1 spl laimimahla
värsket tšillikauna (maitse järgi)
peotäis hakitud värsket koriandrit
peotäis hakitud värsket peterselli

Kastme jaoks sega kokku sojakaste, tšillikaste ja maapähklivõi, aseta kõrvale. Lõigu kanafilee ribadeks ja sega kokku seesamiõli ja karripulbriga. Puhasta ja tükelda ananass, lõigu sibul ja tšillikaun. Sega kokku laimimahlaga, lisa hakitud koriander ja petersell ja aseta kõrvale.
Aja kanafileetükid varraste otsa, grilli pannil või elaval tulel mõlemalt poolt kuni liha on valmis. Serveerimisel vala kana kastmega üle ja naudi koos salatiga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *