Karri, kuumav

Juhhei, olen õnnelik uue objektiivi omanik! Tänud lähevad siinkohal mu kallile PeZile, kes mu “järgmine kuu vaatab” peale ütles, et tellin õhtul ära selle. Nimelt just Amazon.co.uk‘st kes nüüd saadab elektroonikat Eestimaale ka, ehk et 500 krooni odavamalt kui kohapealt ostes, juhei.
Aga pildil olevast rääkides, isu lihavaba toidu järgi tekkis sellest kui käisime eile õhtul sünnipäeval, kus oli kolm käiku veiseliha – kotletid, böff à la tatar ja sisefilee fondüü, mis oli kõik ääretult maitsev. Aga jah, kuna kõrvitsad ootavad siiski tegemist, võtsin idee siit ja asendasin pastinaagi hoopis kõrvitsaga. Ja vürtsikas ta tuli, ojaa.

1 sibul
2 küüslauguküünt
maisiõli
300 gr kartulit
3 porgandit
300 gr kõrvitsat
1 liiter puljongit
2 dl punaseid läätsesid
karripulbrit, umbes 2-3 tl
soola
maitsestamata jogurtit

Kuumuta potis õli ja lisa karripulber, kuumuta veidi. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae mõni minut. Nüüd kalla juurde kuubikuteks lõigatud köögiviljad ja sega, lase paar minutit kuumeneda. Vala juurde puljong, hauta umbes 10 min, seejärel lisa läätsed. Hauta niikaua kuni läätsed on pehmed. Serveeri paari supilusikatäie jogurti ja saiaga või naan-leivaga.

Huhhh. Meil on ka ekstra tugevat karripulbrit, mida saime Prokapitali majas asuvast vürtsipoest. See on nii kange, et kui sellega sööki valmistada, siis vahest ajab köögis köhima. Ilma naljata. Nii et julgelt lisada aga jogurtit juurde kui muidu ei saa. Aga soojendav on see roog küll päris kindlasti. Ja päris õigete naanide jaoks pean veel erinevaid retsepte katsetama.

You may also like...

4 Responses

 1. Thredahlia says:

  Teretulemast klubisse! :P

 2. Eva says:

  See on huvitav roog.

  Objektiivi tellimise kohta – kas varem Amazon UK ei saatnud siis kaupa Eestisse?

 3. PeZ says:

  Ei saatnud jah. Vähemasti tehnikat ja asju, ainult muusikat ja raamatuid ja filme. Nüüd tuleb kõik peale mobiilide.

 4. Kaire says:

  See tuli väga hea ja idamaise hõnguga. Karrinduses pole ma mingi spetsialist ja seetõttu oli mul tavaline SM karripulber, panin natuke tšillikauna ka lisaks ja rosinaid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *